Barion Pixel
Max választék, max szakértelem
0 TermékFt

Nincsenek termékek a kosárban.

Az autósülés helyes bekötése

A biztonsági gyermekülésbe való helyes bekötési technika életbevágó jelentőséggel bír a gyermekbiztonság szempontjából. Az autó balesetek a vezető halálozási okok között szerepelnek, és sajnos gyakran előfordulnak olyan esetek, amikor gyermekek sérülnek meg az autókban történt balesetek során. A helyes autósülés bekötési technika alkalmazása megfelelő védelmet nyújt a gyermekeknek, így ez az egyik legfontosabb dolog, amit szülőként megtehetünk a gyermekeink biztonsága érdekében.

Az autós gyermekülés bekötésének első lépése az, hogy megfelelő autósülést válasszunk a gyermekünknek. Az autósülésnek méretében és súlyában megfelelőnek kell lennie a gyermekünknek, és az autó típusához is illeszkednie kell. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen típusú autósülésre van szükségünk, akkor kérjünk tanácsot egy szakembertől. Fordulj hozzánk bizalommal, akár személyesen, akár kontaktjaink bármelyikén.

A gyerekülés beszerelésekor fontos, hogy tartsuk be a gyártó utasításait. Minden autósüléshez tartozik egy használati útmutató, amely részletes információkat tartalmaz a bekötési technikáról és a megfelelő használatról. Olvassuk el gondosan a használati útmutatót, és győződjünk meg arról, hogy minden utasítást megértettünk és betartunk.

Az autósülést mindig a gyermek súlyának és magasságának megfelelően kell beállítani. A fejtámla közepe a gyermek fülével egy magasságban vagy picit afölött kell lennie, és a biztonsági övnek szorosan kell illeszkednie a gyermek testéhez. A biztonsági övet soha ne hagyjuk laza, és mindig győződjünk meg arról, hogy a biztonsági öv a gyermek medencecsontja fölött halad.

Ha a gyermeküléshez tartozik biztonsági öv, akkor általában az autó biztonsági övével együtt kell használni. A biztonsági öveket mindig szorosan kell húzni, és biztosítani kell, hogy az autó biztonsági öve szorosan rögzítse az autósülést. Kivéve azon esetekben, mikor a gyermekülés teljesen ISOfix rögzítésű. Ekkor ugyanis az autónk ISOfix pontjai, az ülésünk ISOfix lába és esetleg más szíjak tartják az ülést maximális biztonságban.

Az autósülés beszerelésekor libztonsak kell lennünk abban, hogy az autósülés stabilan van rögzítve az autóban. És ha mi is megfelelően használjuk az autós gyerekülést, akkor elértük a maximális biztonságot az autóban.

Fontos még, hogy segítsük kiegészítőkkel az utat. A gyermeket játékkal foglalhatjuk le, mi pedig külön babatükör segítségével kísérhetjük őt figyelemmel. Szintén fontos, hogy az utastérben semmilyen nagy kiterjedésű vagy súlyú tárgy ne legyen rögzítetlenül utazás közben.

Keress minket. és együtt megtaláljuk a számotokra legjobb gyermekülést akár itt Kecskeméten a Babymax Bababoltban, akár online a babymax.hu oldalon!